Gå sommeren i møde med de lækreste havemøbler

Gå sommeren i møde med de lækreste havemøbler

Sommeren er stille og roligt på vej. Vi har allerede haft årets første sommerdage midt i april måned, men der er forhåbentlig mange flere i vente. Derfor anbefales det, at få styr på havemøblerne i allerede nu, da man aldrig ved hvornår sommeren bryder ud. Det kan komme lige pludseligt fra den ene dag til den anden, og så er det da ærgerligt, hvis man ikke kan sidde i haven og nyde solen.

Havemøbler til små og store haver

ILVA har et stort udvalg af lækre havemøbler, der både kan passes ind i større og mindre haver. ILVA har sågar et udvalg af havemøbler til altanen til dig der ikke har en have, men alligevel ønsker mulighed for at nyde sommerens varme solstråler.

Der er mange forskellige muligheder hos ILVA, så du kan helt sikkert finde nogle havemøbler, der passer til din prisklasse, smag og størrelsesbehov. Tre faktorer der også er vigtigt at tage i betragtning, inden man investerer i havemøbler er følgende.

Har du en stor have, hvor der skal være plads til store haveselskaber, kan du finde store havemøbelsæt med borde og stole, der vil egne sig godt til det. Har du derimod en lille have eller altan, hvor der ikke er så meget plads, finder du også små havemøbelsæt til to personer, der kan foldes sammen.

Vil du derimod gerne skabe en hyggelig stemning i haven, kan du finde nogle gode loungemøbler til haven. Her har ILVA selvfølgelig også flere forskellige muligheder blandt andet loungemøbler i flet med flotte hynder, der vil skabe en afslappet stemning, hvor man kan nyde hyggeligt selskab med venner og familie. Du kan også gå efter en mere romantisk stemning med havemøbler i en fransk gårdhave stil, der vil fungere rigtig godt til formålet.

Er dine behov i haven mere til den praktiske side, finder du også mange havemøbelsæt i plastik og andre let rengørelige materialer, der nemt og hurtigt kan tørres over med en våd klud. Du kan finde meget mere inspiration til bolig og have lige her.

 

 

 

Trampolin i haven – godt for alle

Du har måske lagt mærke til, at trampoliner gennem de seneste 10 år er blevet et hit blandt husejere. Det er ikke unormalt at flere på din vej har en trampolin monteret i haven.

At montere en trampolin i haven kan være en rigtig god idé, især hvis du har små børn eller teenagebørn i hjemmet. Dét, at hoppe på trampolin er både sjovt og særdeles kalorieforbrændende – derfor bør det ikke udelukke voksne fra aktiviteten. I dag er der flere fitnesscentre, der har positioneret sig udelukkende på trampolintræning. At hoppe på trampolin må derfor siges at være for de fleste aldersgrupper.

Uanset grundlaget for at købe en trampolin til haven, skal der afgøres om trampolinen skal graves ned eller stå på jorden. Der findes mange varianter af trampoliner i forskellige prisklasser og størrelser. Der er både trampoliner til de helt små, men også trampoliner til teenagere og voksne. At hoppe på trampolin er som sagt en sjov aktivitet, men kan også være en smule farlig, hvis man falder ud over kanten. Hvis du er bange for, at du eller andre falder ud over kanten, har du mulighed for at ramme trampolinen ind med et sikkerhedsnet, så der ingen skader sker, og dermed sikrer du, at aktiviteten kun er sjov – og ikke farlig.

Nogle mener, at en nedgravet trampolin er det mest fordelagtige køb, da den er kønnere at have stående i haven og mere sikker. Andre mener, at det er mest fordelagtigt at købe en stående trampolin, da denne er nemmere at fjerne igen, hvis man bliver træt af at have den stående. Uanset om trampolinen skal stå eller nedgraves, så skal der laves en vurdering af, hvor trampolinen skal placeres.

Stående trampolin

Den stående trampolin må siges at være den nemmeste trampolinløsning. Du køber en trampolin, som du samler, og herefter er din trampolin klar til brug. Hvis du ikke længere ønsker at have trampolinen i haven, skiller du den ad og kører den på lossepladsen – nem og ikke så krævende en proces.

Nedgravet trampolin

Ved nedgravning af trampolinen skal det sikres, at der ikke er rør og ledninger i området, hvor trampolinen skal graves ned. Jorden skal være hård og leret. Der skal besluttes om gravningen skal foregå via håndkræft eller med en gravko. Det anbefales at lege en gravko i stedet for at grave selv, da det ellers kan være en tidskrævende proces. Du kan læse om hele nedgravningsprocessen her.

Uanset hvilken trampolintype, du vælger, så sikrer du timevis af sjov og fysisk aktivitet for både børn, teenagere og voksne i husstanden.

 

Tips til at få haven til at stråle

Haven er noget som langt de fleste boligejere har deres hyr med. Haven skal gerne se godt ud og gerne i store dele af året. Det kan være svært at få haven til at stråle hele året, og der skal ligges en del arbejde i at få den til at se godt ud hele året.

Vi vil herunder komme med nogle forskellige bud på, hvordan man holder sin have i topform, så den både er mest brugbar men også pænest. Mange haveejere kan godt have deres hyr med at holde haven, og det er ærgerligt hvis man har er hus med en ellers stor flot have.

Hold græsset

Græs er en del af alle haver. Er en stor del af haven græsplæne, er det vigtigt at være over den. Der er ikke noget der kan få haven til at se upasset ud, som alt for langt græs. Ved at holde græsset i en pæn længde, er man kommet en stor del af vejen. Derfor er det en rigtig god ide at købe en græsslåmaskine der passer til den have man har. Det kan være der skal investeres i en havetraktor hvis du har rigtig meget græs.

Er det meget uoverskueligt kan det være i skal outsource græsslåning. Der findes mange dygtige gartnerfirmaer, der kan tage sig af at slå græs for jer. Det er meget brugt at større virksomheder og offentlige institutioner, men har du som privat store områder med græs kan det også overvejes at få nogle professionelle til at stå for slåning af græs engang imellem. Du kan se en mulighed for græsslåning her.

Klip hækken

At klippe hæk kan være et kæmpe arbejde. Har man mere en blot et par meters hæk, kan man allerede godt hive en hel dag ud af kalenderen for at få buk med hækken. At klippe hæk er også en hård omgang, i sær hvis man skal have fat i motorsave, stå på stier for at nå og har meget hæk i haven.

For mange er hækken en nødvendighed for at få følelsen af privatliv i hjemmet. Hækken dækker ofte af for haven og huset, så der ikke bare er frit udsyn fra gaden og ind. Hæk rundt om haven er noget langt de fleste sætter pris på i rigtig mange tilfælde. Derfor er det også en nødvendighed at holde hækken, så man selv kan holde ud at kigge på den.

 

 

Sådan gør du boligen indbydende til et boligsalg

Vil du gerne vide, hvordan du gør din bolig mere indbydende, så du får nemmere ved at sælge den? I så fald er det eneste du skal gøre er at læse med herunder!

Stil havemøblerne frem og skab hygge udenfor og indenfor

Rigtig mange har for stort et fokus på at gøre huset lækkert indenfor. Du skal i den grad også huske at gøre huset indbydende udenfor. Det er trods alt husets ydre som opdages først, når en eventuel køber kommer på besøg.

I det tilfælde er det oplagt at stille havemøblerne frem, så du viser, at her er der plads til hygge og fordybelse. Hos Havemøbelland.dk kan du finde et væld af smarte havemøbelsæt. Derudover er det også en god ide at stille et par krukker med planter i frem. Blomster og planter har en ganske god effekt. Vigtigst af alt er, at du skænker det udenfor en tanke, når du gør huset klar til at blive vist frem.

Ejendomsmægleren har tit og ofte nogle tricks i ærmet

Det er også en god ide at høre din ejendomsmægler om, hvad der skal til for at få dit hus solgt på en forholdsvis hurtig måde. Tit og ofte har han eller hun en masse praktiske erfaringer med, hvad der har virket for andre hussælgere. Lyt til hvad der bliver sagt og forsøg at leve op til disse ord/anbefalinger.

Lad dig inspirere af hvad andre har gjort

Hvis du har meget svært ved at finde ud af, hvad der virker og ikke virker, så er det en god ide at lade dig inspirere af, hvad andre har gjort. Spørg dit netværk om hvad der har virket for dem. På den måde kan du bruge andres erfaringer til at få solgt dit hus – og så er disse erfaringer gratis!

Hvis du klikker her, så kan du se forskellige eksempler på typehuse, der er meget pæne både indenfor og udenfor. Måske du kan lade dig inspirere af noget af indretningen eller andet som kan være med til at gøre din bolig mere indbydende.

Læs mere om boligsalg her

Hvis du gerne vil have flere tips til, hvordan du får solgt dit hus på en nemmere og hurtigere måde, så kan du med fordel læse følgende artikel fra SK-DISCOUNT. Artiklen hedder ”Sådan gør du dit hus nemmere at sælge” og den kan læses her.

Træer må ikke vokse helt ind i himlen

Er træerne på din grund blevet for høje, øges risikoen for at de vælter eller der knækker grene af, der kan beskadige bygninger, mennesker og parkerede biler, når først stormen tager fat. Samtidig bliver træerne også mere og mere skrøbelige, jo mere vildt de får lov at gro. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at holde dine træer trimmede.

Der er noget imponerende ved store træer. De strækker sig mod himlen og ser majestætiske ud, som de rækker op efter skyerne. Men træerne vokser ikke ind i himlen. Sådan siger et gammel ordsprog og faktisk er der så meget om snakken, at det rent faktisk er bedst, at du ikke en gang lader dem forsøge at gøre det.

Jo højere træer, jo mere skrøbelige bliver de

For med tiden kan der opstår problemer med at få transporteret væske nok op i træet og i perioder med tørke eller ringere væsketilførsel, øges risikoen for, at de grene der vokser ud, ikke er særlig holdbare. Sådanne grene har nemmere ved at knække og tørre ud eller helt dø – og sidder der en død gren i mange meters højde, er der en overhængende risiko for, at den brækker af og styrter ned, næste gang det begynde at storme – eller bare blæse op.

Sådan en gren kan forårsage stor skade, der hvor den lander. Selv mindre grene kan give buler på biler, smadre ruderne eller beskadige tag, tagrender eller andre bygningselementer – for ikke at tale om, hvad der sker, hvis grenen rammer dyr eller mennesker, der færdes under træerne, når det sker.

Jo højere træer, jo større vindtryk skal de holde til

Vokser træerne godt i højden, skal de også holde til et større og større vindtryk. For overfladearealet bliver større.

Heldigvis har mange træer et næsten lige så stort rodnet under jorden, som de rækker op over jorden. Men visse træsorter har et mere vidtstrakt og ikke nær så dybtgående rodnet. Er jorden porøs eller meget fugtig omkring sådan et træ, kan et højt vindtryk blæse det omkuld. Vælter et træ kan det forårsage meget store skader på bygninger, biler og ikke mindst mennesker og dyr. Ja, det kan rive store dele af en bygning ned, hvis træet falder uheldigt.

Hold træerne veltrimmede

Derfor er det en god ide at holde dine træer veltrimmede og få fjernet dårlige, tynde og tørre grene i god tid før de bliver et faremoment. Det kræver hjælp fra en ekspert i træfældning og træpleje. Dem kan du finde mange af på nettet, men skal det gøres efter bogen, er det oftest en lidt dyr fornøjelse – men det er for intet at regne, hvis vi sammenligner med udgifterne til at få udbedret skaderne efter et væltet træ.