Husk indboforsikringen når du flytter hjemmefra

Skal du flytte hjemmefra, er det ikke sikkert, at det første, du tænker på, er dine forsikringer. Du er formentlig travlt beskæftiget med at vælge møbler, indrette, købe ind, vaske tøj og alle de andre pligter, der automatisk følger med.

Det er også muligt, at du udmærket er klar over, at du burde have diverse forsikringer, herunder indboforsikring og ulykkesforsikring, men at du bevidst har valgt at spare dem væk i en stram studieøkonomi. Sandheden er dog, at det kan blive meget dyrt at spare på forsikringerne.

Uden forsikring – ingen erstatning

Har du fravalgt indboforsikringen, har du ikke ret til nogen som helst erstatning eller kompensation, hvis uheldet skulle være ude, eller hvis der er indbrud. Det betyder i praksis, at du kan komme hjem til en tom lejlighed, og at du skal genkøbe alt inventar og elektronik af egen lomme. Smykker og kontanter, der er blevet stjålet, får du heller ikke igen.

Køb en indboforsikring her.

Du er under 21 år

Hvis du er under 21 år, når du flytter hjemmefra, kan du i de fleste tilfælde spare indboforsikringen til at starte med. Dine forældres forsikring dækker nemlig oftest udeboende børn under 21 år. Det kræver dog, at du bor alene og ikke har hjemmeboende børn. Tjek op på dine forældres forsikringer, da betingelserne kan være lidt forskellige. Nogle dækker, hvis du er en del af bofællesskab, mens andre ikke gør. Når du fylder 21 år, skal du selv tegne en indboforsikring.

Dine forældres indboforsikring dækker typisk dig, der:
– Er under 21 år.
– Bor alene.
– Ikke har hjemmeboende børn.

Rejseforsikring er inkluderet

I langt de fleste indboforsikringer er der inkluderet en rejseforsikring kvit og frit. Når du er på ferie eller ude at opleve verden, er dine ting dermed dækket, hvis din kuffert skulle forsvinde i lufthavnen, eller hvis din taske bliver stjålet. I de fleste tilfælde betyder det, at du kan spare rejseselskabets dyre rejseforsikring. Rejser du flere gange på et år, vil din indboforsikring hurtigt være dækket af besparelsen.

Tjek op på betingelserne

Når du køber en indboforsikring, vil prisen på forsikringen variere efter, hvor stor værdi dit indbo har. Det er derfor vigtigt at undersøge, at den valgte indboforsikring afspejler virkeligheden. Det er dumt at betale alt for meget, fordi dit indbo er registreret til at være 500.000 kr. værd, hvis du bor i en etværelses lejlighed med møbler fra IKEA. Omvendt er det ærgerligt ikke at kunne få dækket hele beløbet, hvis dit indbo er mere værd, end du betaler for.

Skal du bygge til eller flytte?

Står du i den situation, at din bolig er blevet for trang? Så overvejer du sikkert, om det kan betale sig at bygge til, eller om det er en bedre løsning at flytte i en større bolig. Det er der ikke noget universelt svar på. Hvad enten du overvejer at sælge en erhvervsbolig eller en privatbolig, er der mange faktorer i spil.

Vi vil i denne artikel komme med en række overvejelser, som du bør gøre dig, hvis du overvejer at bygge til eller flytte væk. For hvad er den bedste løsning i netop dit tilfælde?

Hvor glad er du for din bolig?

Det er klart, at det i høj grad kommer an på, hvor glad du er for din nuværende bolig. Elsker du at bo i dit hus, som desværre er blevet for småt, efter at der er kommet flere børn til, fylder dine overvejelser om at flytte i nyt sikkert ikke meget. Bor du til gengæld i et hus, du ikke er hundrede procent tilfreds med, eller som trænger til flere kærlige hænder, end du har til rådighed, vil tanken om et nyt hjem sikkert tiltale dig mere.

Det er også en vigtig overvejelse, om du er glad for området, du bor i. Vil du helst ikke væk fra den vej, du bor på, bliver det ikke nemt at komme i nærheden af et nyt hus, der matcher præcis den størrelse og de andre krav, som du har til dit drømmehus. Så er det måske mere oplagt at tænke i at optimere det hus, du allerede bor i, med en tilbygning.

Hvor længe kan du blive boende?

Hvordan ser fremtiden ud for dig og din familie? Forestiller du dig, at I kan blive boende det samme sted mange år frem i tiden, hvis bare I får mere plads at gøre godt med? Så vil det umiddelbart give rigtig god mening at investere i en tilbygning.

På samme vis behøver du heller ikke lade dig afskrække i forhold til en tilbygning, hvis du kun kan se jer bo i huset ti år frem i tiden. Du skal huske på, at husets værdi vil stige, når du bygger til. Derfor behøver det ikke udvikle sig til en underskudsforretning, selvom I har planer om at flytte derfra inden for en overskuelig årrække.

Hvordan ser markedet for salg af boliger ud?

En anden vigtig faktor er boligmarkedets udvikling. Bugner markedet af købelystne købere, er det en anden sag, end hvis boligerne i dit område har en lang liggetid. Stik altid en finger i jorden, og få en føling med udviklingen, inden du gør dig seriøse overvejelser om at sætte din bolig til salg.

Hvordan ser byggemarkedet ud?

Er der mangel på håndværkere, eller kæmper de om hver eneste opgave? Der kan faktisk være en relativ stor forskel på, hvor meget du skal betale for en tilbygning. Har håndværkere meget at lave, kan timepriserne nemt blive skruet i vejret, mens der er større chance for at få et godt tilbud på en opgave, når det kører på et lavere blus.

Har du i tankerne at bygge til, så slå til, når markedet er mest gunstigt. I særdeleshed hvis dit behov ikke er mere presserende, end at det kan udskydes til det rette tidspunkt.

Hvor mange penge vil en tilbygning koste?

Hvis du står i et dilemma og ikke ved, om du skal bygge til eller købe nyt, er det altid en god idé at undersøge, hvad det egentlig vil koste dig at få lavet en tilbygning. Opsøg en eller flere lokale håndværkere, og få et tal på udgifterne. Det er reelle fakta, og det er til at forholde sig til. Bliver du positivt overrasket, virker det måske mere overkommeligt med en tilbygning, og er det derimod et tårnhøjt tal, kan det måske tale mere for et salg.

Der er mange overvejelser i spil, når behovet for mere plads melder sig. Lad være med at gøre noget overilet og hamre et til-salg skilt i jorden, men tænk jer grundigt om, inden I tager det næste skridt.

Billigt bredbånd og telefoni til dit nye hjem

Når man flytter ind i sit nye hjem, så er der flere ting som det gælder om at anskaffe sig så hurtigt som muligt, en af disse er fx en seng. Men efter en seng så er det bredbånd som der er det vigtigste at anskaffe sig til sin nye bolig. Dette er tilfældet, da næsten alt underholdning man kan tage sig til i sin bolig er at finde på internettet. Men hvilket slags bredbånd skal man vælge? Der findes mange former for billigt bredbånd og telefoni, man kan vælge, så derfor kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilken løsning der er bedst.

Hvilken bolig har man?

Når man køber bolig, er det første man kigger på sine egne behov. Dette gør man for at afgøre, hvor meget plads man skal have, hvor mange rum man skal have osv. Det samme gælder når man skal købe bredbånd og telefoni. Er man flyttet ind sammen med familien, skal man med stor sandsynlighed have bredbånd, der har hastighed nok til at kunne have mange enheder på samme tid. Desuden skal man sikre, at bredbåndet kan nå igennem hele huset, hvilket godt kan være et problem, hvis man har et stort hus.

Pakkeløsning

Hvis man har nogen bestemte behov, kan det nogen gange godt være en fordel at samle bredbånd, telefoni og måske også tv hos den samme udbyder. Dette vil gøre det hele mere enkelt, da man kun skal ringe et firma hvis man vi have noget ændret. I nogle tilfælde vil sådan en løsning vil sådan en løsning dog kunne hæmme fleksibiliteten. Og der vil nogen gange også være lidt penge at tjene.

Flere end en telefon

I mange tilfælde vil det også være smart at samle alle husstandens mobilabonnementer hos en udbyder, da man ved flere telefonfirmaer vil kunne spare penge. Den måde man sparer penge hos flere af udbyderne er, at man vil kunne ringe gratis sammen fordi, man har samme abonnement eller fordi man er i familie.

Sådan finder du billigt bredbånd

Hvis du gerne vil finde det sted, hvor du kan få billigst bredbånd, kan du forsøge dig med at ringe til de forskellige udbydere. Det tager dog lang tid, og der findes mange måder, det kan gøres lettere på. Eksempelvis ved at anvende en prissammenligningstjeneste, hvor du kan finde de steder, hvor du kan få det billigste bredbånd, der matcher sig behov.

Husk at pakke ind i boblefolie, når du skal flytte

Det kan så let gå galt. Et enkelt bump på vejen kan have stor betydning for, om ens favorit service overlever en flytning. Derfor er det en rigtig god idé at være på den sikre side. Man kan nemlig let gøre sig nogle foranstaltninger, når man står midt i flytterodet. Når man først har indkøbt de papkasser, man skal bruge, er man et godt stykke ad vejen. Det er nemlig både mere overskueligt og sikkert at flytte sine mange kære ejendele i kasser. Men man kan stadig gøre mere, hvis man vil være sikker på, at man giver sine ting de bedste vilkår for at overleve en flytning. Her er boblefolie nemlig en rigtig god ven. Sørger man for at fore og pakke sine ejendele godt ind i boblefolie, inden man placerer dem i papkasserne, er man godt på vej. Se mere.

Det ville jo være smadderærgerligt, hvis ens skrøbelige arvestykker ikke overlever turen. Og det er selvfølgeligt ikke kun arvestykker, der er udsatte under en flytning. Det kan også være de vinglas, man har brugt årevis på at samle på, eller ens dyrebare kamera og computer. Derfor skal man ligeså godt gøre sig selv og arvestykkerne den tjeneste at investerer i boblefolie. Boblefolie danner nemlig en beskyttende lag på tingene, og dermed bliver de mere robuste og hårdfør i forhold til slag og pludselige bump. Boblefolie kan fås i store ruller. Derfor kan man være helt sikker på, at man har nok til at pakke alle sine ejendele grundigt ind, inden selve flytningen går i gang.

Pas godt på dine ting med boblefolie

Der findes faktisk mere end én slags boblefolie, og selvom det er sjovt at sidde og sprænge boblerne, har bobleplasten også en anden rigtig nyttelig funktion. Som pakkemateriale fungerer boblefolie utroligt støddæmpende, hvilket er ideelt, når man skal enten flytte, opbevare eller sende skrøbelige ting afsted med posten. Folien er let at arbejde med, og man kan let klippe og skære det i de størrelse, der er mest optimale i forhold til det, der skal pakkes. Der findes både den almindelige og alment kendte boblefolier, men også boblefolie med papir, så man ikke kan se igennem det. Der findes også antistatisk boblefolie, der er udarbejdet i et materiale, der modvirker statiske tilstande. Denne type er optimal til indpakning af for eksempel computere, kameraer og anden elektronik.

Læs mere om flytning her

Tv møbler er populære blandt de moderne forbrugere

De tidlige dage af tv underholdning og brugen af tv, medførte en bølge af efterspørgsel på tv møbler: specialbyggede møbler designet til at huse og skjule voluminøst og grimt tv tilbehør, herunder ledninger, højtalere, spillekonsoller og dvd film. Med udviklingen og ankomsten af mindre tv skærme og mere strømlinede og attraktive fjernsyn og radioer, er behovet for møbler der kan rumme og dække de store tv skærme faldet. Det har imidlertid frigjort plads til endnu større apparater, især med hensyn til tv-skærme.

Men dagene for specialdesignede tv møbler er langt fra ovre. Eller rettere, det er nok mere korrekt at sige, at dagen for dette nyttige møbel er på vej tilbage med leverandører som ILVA,  designer ultra moderne og klassisk design tv møbler. Der er en ny mode for skjult teknologi, særligt i områder med mange high-end boliger, der byder hvad man kunne kalde en “teknologi væg ‘, skjult bag glidende paneler, lærreds gardiner eller et vilkårligt antal skabslåger.

Et tv møbel af æstetisk karakter og højt kvalitet kan bidrage til at skabe et fokuspunkt i rummet, da det vil fange folk blik, når de træder ind i rummet, elv hvis fjernsynet er forholdsvis småt. Det er en lidt anden ting, man skal også tænke sig om, når man køber tv til stuen. Det kan nemlig godt vise sig at være en fejl at købe det største tv på markedet, da et kæmpe tv i et lille rum kan gøre, at rummet synes meget overfyldt. Det kan samtidig gøre oplevelsen ubehagelig, da billedet dominerer rummet. Derfor er det en god idé at forsøge at vælge elektroniske apparater i forhold til det rum, hvor det vil blive placeret og brugt.

Selv meget store, vægmonterede tv skærme kan drage fordel af at være kernen i en indrammet væg enhed, bag hvilken alle kabler og tilslutninger kan skjules. Disse møbler kan også rumme spillekonsoller og musik systemer, der skal tilsluttes til kraftige højttalere, der giver krystalklar lyd hele vejen rundt i lokalet, og giver mulighed for en autentisk surround-lydoplevelse. Selvfølgelig kan du også vælge den mere filmiske fornemmelse og installere en projektor skærm i din hjemmebiograf til virkelig at give en følelse af, at man er i biografen.

 

Skab balance i rummet med et tv møbel

Et tv møbel kan altså være med til at skabe en mere rolig atmosfære og dermed balance i rummet, da rod kan gemmes væk og tv’et kan bringes i centrum. Samtidig er mange tv møbler netop designet til formålet, hvorfor investeringen i denne type audiovisuelle møbel, vil komplementere dit tv godt. Sørg dog for at matche tv skærmens og tv møblets størrelse, så det passer sammen.

Gå på jagt i ILVAs udvalg af flotte og moderne tv møbler, der vil med sikkerhed være et, der matcher dine behov og din stue.