Modstrøm hjælper dig til en grønnere hverdag: Skift og følg disse andre råd


Der er mange måder at forbedre ens grønne aftryk på miljøet på. Man kan blive bedre til at huske at slukke lyset, man kan huske at slukke helt på kontakten, hvis man ikke er hjemme i længere tid, og man kan bruge sin føntørrer sjældnere eller i kortere tid. Dette er blot nogle af de gængse regler, men hvis du vil vide mere og dermed blive ”grønnere”, kan du læse videre i dette indlæg, hvor der kommer en række gode råd.

Skift til Modstrøm og bliv grønnere

Selvfølgelig gør det en forskel, hvis du husker at slukke lyset og alle de andre små ting. Mange bække små er nemlig en ting, og hver indsats gør din hverdag grønnere. Men hvis du virkelig vil gøre en forskel, så vær aktiv i dit valg af elselskab. Modstrøm er eksempelvis et elselskab, som slår sig på, at de bliver din sparringspartner inden for energi. De vil altså komme med en lang række brugbare råd til dig, som kan mindske dit vand-, varme- og elforbrug, hvilket medvirker til lavere regninger for dig, ligesom det medvirker til, at du udleder mindre CO2. Læs mere om Modstrøm her, hvis det lyder interessant.

Faktisk er det ganske nemt at skifte elselskab, hvis du er privatkunde. Du kan blot besøge Modstrøm, bare klik her og bed selskabet om at kontakte dig for mere information.

Ændr dine spisevaner

Vestens overforbrug af kød, kylling og lignende er blandt de absolut største årsager til den miljøkatastrofe, som er ved at ske lige nu. Dyrelivet mindskes, der udledes massive mængder af drivhusgasser, og vi er alle sammen skyldnere. Derfor skal du ændre sin spisevaner: Spis mindre kød og undgå madspild.

Det gælder i høj grad om at nedsætte dit forbrug af kød, hvis man gerne vil gøre en forskel. Som sagt er produktion af kød i høj grad negativt medvirkende til den miljømæssige udvikling. Det er af mange årsager, ikke kun fordi køerne udleder drivhusgasser, men også fordi de kræver enormt mange planter og plads til at kunne opdrættes. Af samme årsag skal du nedsætte madspildet. Jo mindre mad du smider ud, desto mindre køber du også på lang sigt. Og husk, at alt gør en forskel.

Kør mindre i bil

En af de helt grundlæggende årsager til den dårlige udvikling af vores klode er vores individuelle forbrug af biler. Vi kører mere end nogensinde før, men heldigvis er vi blevet opmærksomme på problemet. Dette har skabt mange tiltag, som ikke kun indebærer brug af offentlig transport – er du hoppet med på vognen af nogle af disse?

Et eksempel på et tiltag er samkørsel. Hvis du alligevel skal fra København til Århus eller fra Esbjerg og til Herning, så er der god chance for, at andre skal samme vej. Nogle har en bil, andre har ikke. Det har medført platforme som GoMore og delebiler i de fleste områder af landet. Gør brug af disse. Du mister nemlig ikke noget ved det.

Følg disse råd og bliv ”grønnere” allerede i dag.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *