Trampolin i haven – godt for alle


Du har måske lagt mærke til, at trampoliner gennem de seneste 10 år er blevet et hit blandt husejere. Det er ikke unormalt at flere på din vej har en trampolin monteret i haven.

At montere en trampolin i haven kan være en rigtig god idé, især hvis du har små børn eller teenagebørn i hjemmet. Dét, at hoppe på trampolin er både sjovt og særdeles kalorieforbrændende – derfor bør det ikke udelukke voksne fra aktiviteten. I dag er der flere fitnesscentre, der har positioneret sig udelukkende på trampolintræning. At hoppe på trampolin må derfor siges at være for de fleste aldersgrupper.

Uanset grundlaget for at købe en trampolin til haven, skal der afgøres om trampolinen skal graves ned eller stå på jorden. Der findes mange varianter af trampoliner i forskellige prisklasser og størrelser. Der er både trampoliner til de helt små, men også trampoliner til teenagere og voksne. At hoppe på trampolin er som sagt en sjov aktivitet, men kan også være en smule farlig, hvis man falder ud over kanten. Hvis du er bange for, at du eller andre falder ud over kanten, har du mulighed for at ramme trampolinen ind med et sikkerhedsnet, så der ingen skader sker, og dermed sikrer du, at aktiviteten kun er sjov – og ikke farlig.

Nogle mener, at en nedgravet trampolin er det mest fordelagtige køb, da den er kønnere at have stående i haven og mere sikker. Andre mener, at det er mest fordelagtigt at købe en stående trampolin, da denne er nemmere at fjerne igen, hvis man bliver træt af at have den stående. Uanset om trampolinen skal stå eller nedgraves, så skal der laves en vurdering af, hvor trampolinen skal placeres.

Stående trampolin

Den stående trampolin må siges at være den nemmeste trampolinløsning. Du køber en trampolin, som du samler, og herefter er din trampolin klar til brug. Hvis du ikke længere ønsker at have trampolinen i haven, skiller du den ad og kører den på lossepladsen – nem og ikke så krævende en proces.

Nedgravet trampolin

Ved nedgravning af trampolinen skal det sikres, at der ikke er rør og ledninger i området, hvor trampolinen skal graves ned. Jorden skal være hård og leret. Der skal besluttes om gravningen skal foregå via håndkræft eller med en gravko. Det anbefales at lege en gravko i stedet for at grave selv, da det ellers kan være en tidskrævende proces. Du kan læse om hele nedgravningsprocessen her.

Uanset hvilken trampolintype, du vælger, så sikrer du timevis af sjov og fysisk aktivitet for både børn, teenagere og voksne i husstanden.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *