Vælg de miljø rigtige køkken og rengørings apparater


Der er mange måder at hjælpe til at vores jord også er et dejligt sted at være i fremtiden. Det kan være alt fra kun at støtte miljøbevidste virksomheder, og ikke købe biler der forurener mere end nødvendigt og allerhelst tage cyklen i stedet for et motoriseret køretøj. Det kan også være, at skifte energikilden til huset med grøn energi som jordvarme, solceller og lignende. På det helt store plan er det naturligvis ikke nok, hvad vi gør i vores hjem, og regeringer verden over, er nødt til at træde i karakter, men alting tæller og alt CO2 der bliver sparet er godt.

Et grønt køkken er et godt køkken

Et af de steder, hvor der bliver brugt rigtig meget CO2 er i køkkenet, og derfor er det også et godt sted at begynde. Samtidig kan det også være med til at få dig til at tænke mere over tingene, hvilket i sidste ende også kan give en sundere livsstil.

Det første du kan kigge på, er alt det du kan se. Hvilket vil sine dine hårde hvidevarer, hvis de ellers har nogle år på bagen bruger de meget mere end hvad godt er. En gammel fryser eller køleskab bruger lidt 2-3 gange mere end en ny og energisparende. Røremaskiner og lignende fra KitchenAid osv er blevet populære, og de er da også praktiske, men de bruger meget strøm, og det er både billigere og sundere at gøre det selv. Ælt dejen, rør farsen, pisk fløden, og når du kigger efter hvidevarer så gå efter dem der er Energiklasse A+++.

Vælg det rigtige mad

Et grønt køkken handler dog ikke kun om at skære ned på brugen af maskiner, det handler også om tænke lidt over hvad det er for noget mad man køber, og hvordan man forbruger det. Madspild er nemlig ikke blot dyrt, det er også en stor synder i klimaregnskabet.

Tænk over hvor meget du skal bruge, og køb ikke mere end i bruger, hvilket kan være lettere sagt end gjort. Når det kommer til grøntsager, så lav kompost af det frugt og grønt i smider ud, hvis i har en have. Det kan reducere dit affald drastisk, og det er sundt for jorden.

Derudover er det en god ide at vælge frugt og grønt der så vidt muligt er i sæson, hvis det ikke skal laves i drivhuse og lignende, kræver det meget mere energi. I mange tilfælde er det også sund fornuft at købe dansk produceret frugt. Igen er det dog vigtigt at købe efter sæson, da dansk produceret frugt uden for sæson, kan være langt mere miljøskadeligt end at vælge importeret.

Lad fornuften tale

Generelt er det en rigtig god ide at lade fornuften tale, når det kommer til hvad man skal købe og hvordan man skal tilberede maden. Put flere ting i ovnen på samme tid, kog gulerødderne sammen med kartoflerne i stedet for at bruge to gryder. Det giver mere smag og sparer energi, kort sagt, så kommer man langt hvis fornuften får lov at tale i køkkenet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *